Hemmeligheden i et stærkt forhold til dine store børn

700x380 (6)

Langt de fleste af mine klienter har haft en anstrengt forhold til deres børn, lige i den alder, hvor de begynder at blive selvstændige, hvor samværet og hyggestunderne bliver færre og færre.

De fleste har lagt sig i selen for at skabe en stærk relation, virkelig gået ud over alle sine egne grænser for at nurse og pleje, servicere, opfinde og opmærksomt at være til stede og spørge ind til.

Og de har alle sammen oplevet, gang på gang, at det unge menneske trækker sig, og bliver mere og mere lukket af for, at gide, at ville dele sig selv med dem. I det hele taget at være sammen med dem og familien.

Sandheden er, at jo mere du er PÅ, jo mere står de AF. Her er de 3 ting, der efter min erfaring, skal være på plads, før du kan skabe et stærkt forhold til dine store (og meget snart voksne børn)


【1 Få dig et liv】


Hvis hele dit liv går ud på, at være der for dine børn, når de kommer med det mindste kvæk - smider alt du har i hænderne for at være den perfekte og nærværende mor - så skaber du problemer.

Når du hele tiden forsøger at planlægge hygge mellem jer, uden at tage vare på dit eget liv - vil barnet føle et krav på at være dit netværk.

Du vil opleve at blive afvist konstant med "åh det gider jeg ikke" og i bedste tilfælde få at vide, at de har andre planer.
Du er nødt til at begynde at tænke på, hvad DU gerne vil med DIT liv, så DU også bliver interessant at bruge tid sammen med 😉


【2 Forløs din egen barndom】Langt de fleste forældre, som endnu ikke har håndteret deres egen barndom, udlever helt naturligt at skabe en bedre barndom for børnene, end de selv havde.

Dette gør, at barnets relation til dig bliver en kompensation for, hvad du selv manglede - dengang. På skrift tænker jeg, at du godt kan se, den er helt gal.

Og som du naturligt bliver afvist af et barn, som på ingen måder udviser hverken glæde eller taknemmelighed for at blive reddet fra en dårlig barndom, vil du konstant opleve det, som at du gør noget forkert.

Forløs din egen barndom og opvækst, sådan at du ikke laver kompensations-spejlet på dine børn.


【3 Vær nysgerrig på den rigtige måde!】Neeej, ikke 1000 spørgsmål som "hvad laver du?", "har du båret skraldet ud?", "skal vi lave noget sjovt sammen?", "har du ikke haft den bluse på 7 dage i streg nu?", "hvor er dit vasketøj?", "Har du ryddet op?", "skal du snart have et job?", "hvorfor fortæller du mig aldrig noget?".

Når du hele tiden er i ansigtet på dem med spørgsmål (som ofte ender ud i opdragelse) - så vil de gøre hvad som helst for at undslippe.

Giv dem mulighed for at komme til dig, det er faktisk langt nemmere end du måske lige tror.


Vil du have et sundt, lækkert og stærkt forhold til dine store børn, må du give dem plads til at være de fantastiske mennesker de ER og endnu mere plads til, at de selv at opdage, hvor fantastiske de er 🙂


Fortsæt dit kærlige arbejde med at skabe sunde, stærke og lækre voksne - og lad mig vide, om dette er noget, der ringer genklang hos dig?

PS: Har du knas i generationerne, og mærker, at der er mere bag end bare person fnidder. Der liger smerter og ar, som ikke tilhører hverken dig eller børnene, så vil det være værd for dig, at tjekke WOMB ud her

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar