Episode 6: Narrens Jule Talk Show

min fødselsdag (2)

 

Narren: Godmorgen til dig, det glæder mig stort, at du ser med hver eneste dag :D Jeg har med mig i studiet, vores kære gæster Hans og Laila.

Vi har fået et meget interessant spørgsmål fra vores læsere i dag. Spørgsmålet lyder sådan her, hæng i, for det er lidt langt: 

“Hvorfor er det, at når livet lige kører allerbedst med god energi og masser af ting, der bare fungerer, så lige pludselig går det ligesom i stå og så sker der bare ingenting!, hvad skal det gå ud på?”

Hvad siger I Hans og Laila? Hvem vil starte på den lille sag?

Hans: Lille og lille. 

Laila: Vi guider og vejleder i hjertets vej,. og når den vej ikke er tydelig, så sker der et hold, hvor vi søger at komme i kontakt med vores menneske, sådan at vi “kan tale om tingene”. Sådan at vores menneske får mulighed for at mærke og smage på sagerne.

Hans: Jeg elsker dette buddhistiske ordsprog: “Hvis du ikke har tid til at bruge et kvarter på en daglig meditation, skal du bruge en time på det”.

Der sker helt enkelt det, at når mennesket glemmer at holde råd med sig selv og sit indre, så går energien i stå. Livet begynder at blive træg og svær at holde i gear. Vi multitasker alt for meget, har alt for mange aftaler i kalenderen, alt for mange pligter, som ikke har med hjertets vej at gøre.

Og for at få muligheden for at smage og mærke efter, om det vi fylder hverdagen med også er det, der bringer os glæde og frihed til at opleve livet, ja så sagtner Universet farten for en stund.

Og ja, det kan jo vare længe, hvis der ikke lyttes. Hvis vi ikke forstår et hint, og lytter første gang, så bliver det hint mere og mere markant, indtil vi en skønne dag får et vap af en vognstang.

Laila: Vi går nu ikke og dunker mennesket i hovedet på den måde. Og alligevel er den god nok, fordi uden kontakten med sjæl og univers, farer mennesket vild i en hverdag, hvor oplevelsen udebliver.

Hans: Ja, så begynder livet at handle om at få det ene gøremål overstået efter det andet. Og det er der ingen oplevelse i. så begynder vi at køre på autopilot. Og det er ikke godt, for nogen af os. Sjæl bliver lukket ude og mennesket bliver fortravlet og stresset.

Narren: Lad mig opsummere dagens svar. Når livet begynder at lave benspænd, og det lige pludselig ikke går så tjept, som vanligt, så er der brug for at mærke efter i sit eget selv. At mærke efter og blive opmærksom på, hvad dagene bliver fyldt med.

En måde at undgå disse slow motion perioder er jo, at disciplinere sig selv til en daglig rutine, hvor den indre kontakt skabes. Er det ikke sandt?

Laila: En daglig kontakt. Gør det hver dag, så bliver det med tiden langt mere naturligt, at søge ind og lytte løbende. 

Hans: Ja, det tager ca. 15 minutter hver dag at holde kontakten ved lige, sådan at intuition og fornemmelser bliver hørt. Livet er et samarbejde, så, når tiden sættes på slow motion, kan det ses som, at mennesket er begyndt at køre solo. Den går ikke. Vi skal begge være med, sammen.

Narren: Og med det råd, 15 minutter daglig kontakt, slutter vi af for i dag.

Vi er stærkt tilbage igen i morgen.

Hans og Laila i kor: Vi seees!

 

Narren, Ypperstepræsten og Ypperstepræsten samledes i december måned, for at skabe bedre forståelse for det indre samarbejde, foreningen mellem sjæl og menneske. 24 interviews blev det til i alt. Vil du have dem samlet, kan du få dem i din indbakke meddevåns for 49 kr. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar