Spørgsmål på Vægttab

Brevkassen 300x300

Indsendt af Kirsten Larsen

Kære Anja, hvilken skøn mulighed du giver her. Jeg vil gerne have hjælp med mit vægttab. Jeg har været på alle de slankekure, som jeg har kunnet finde, og ingen af dem virker for mig. Jeg taber mig lidt, så går det i stå og så tager jeg mere end dobbelt så meget på igen. Jeg er meget overvægtig. Kan du hjælpe mig med at finde ind til, hvorfor jeg ikke kan tabe mig? Jeg håber, at kortene kan hjælpe mig. 

Mange tak på forhånd,

Kærlig Hilsen Kirsten Larsen

 

Brevkassens Svar:

"Kære Kirsten,

 

Lad os se, hvad kortene har at kunne fortælle dig:


Kendt, Ukendt og Årsag                                                                   Det gode råd

                                 

 

 

Kirsten, den kendte årsag til, at din indsats omkring vægttab ikke rigtig giver pote, som du inderst inde godt er klar over, er, at du ignorerer din indre stemme, når den fortæller dig, at dine valg omkring mad, ikke er godt for dig. Du er måske ikke helt bevidst om, hvad du spiser i løbet af dagen. Kan du genkende den indre kamp om, at du må gerne, eller har lyst - også selvom du godt ved, at det ikke er den rigtige vej at gå?

Du kender godt den indre stemme, men den bliver nok mere til en dårlig samvittighed, eller får stemmen af en anden, som du har været vant til at blive opdraget af, når "du skal opføre dig ordentligt". Dette giver dig en modsat effekt, hvor du ubevidst vælger at bruge maden som en trøst og en belønning for, at du er god nok, som du er.

For at komme omkring dette mønster, må du ind og arbejde på, at du faktisk ER god nok, præcis, som du er - også uden belønningen af mad.

Den ukendte årsag til, at kiloerne stædigt bliver siddende kommer af bekymringer. Det ser ud til, at du har store bekymringer og belastninger i livet, som får dig til at stå fast, tankerne kører i ring og det at bevare overblik og se løsninger og udveje, det forsvinder for dig. Det kan jo godt lyde lidt hen af trøstespisning igen, eller noget i stil med panik spisning. Når du ikke ved, hvad du skal gøre - så kommer der et ekstra måltid på menuen.

Den generelle årsag ser ud til at komme af overdreven årvågenhed. At du hele tiden er på vagt. Måske overfor vægten. Men i det hele taget, på vagt omkring, hvad andre tænker og siger om dig. Kortet viser 11 års alderen, og så kommer tanken helt naturligt, at du også har været overvægtig som barn. Og at du har været et af de utallig mange pigebørn, som har fået den urimelige opdragelse, at skulle passe på vægten, fordi du har været tyk i en tidlig alder. 

Det er den værste, grimmeste og mest groteske opdragelse af overvægtige børn - børn vælger ikke overvægt, de lærer det. Og det må du gerne tage med dig, Kirsten, hvis det her altså er noget, som du kan genkende fra dig selv og dit liv.

Det har simpelthen ikke været rimeligt, at ligge det ansvar på dine unge skuldre. Det var dine forældre, der skulle have taget sig sammen og længe før du overhovedet blev overvægtig. Og måske det også er den stemme, din dårlige samvittighed har i dag, som gør det umuligt for dig, at handle på, hvad der vil være godt til dig.

Det gode råd fra kortene er, at du gennemgår en proces i dig selv. Hvor du finder frem, hvad der ligger dit hjerte nærmest. Hvad du elsker (ikke mad) og hvad du nyder at lave i livet. Hvad dine værdier er. Og stille og roligt finde den røde tråd i, hvad et godt og lækkert liv er for dig. 

Lige nu står du i skyggen for dig selv, men Kirsten, du har en hel Aladdins Hule med skatte og værdier i dit hjerte, som alle sammen er små beviser på, at du virkelig ER god nok, præcis, som du er. Brug tid på at finde dem. Og husk, den eneste, der du skal stå til ansvar for, om det er lækkert eller ej - det er dig selv.

Håber svaret kan hjælpe dig på vej :)
Jeg ønsker dig alt det bedste i livet fremover

Kærligst,
Anja Busack

 

Ønsker du også svar fra kortene, kan du sende dit indslag til Brevkassen her:

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar