Spørgsmål om Sex og Overgangsalder

Brevkassen 300x300

Indsendt af Luna:

Kære Anja 
Min seksualitet slumrer. Jeg har virkelig svært ved at finde min lidenskab og lysten til at dyrke sex med min mand. Og når vi har sex, prøver jeg på at være nærværende og givende/modtagende, men jeg vil egentlig bare gerne have, at det snart er slut igen. Med til historien hører: Vi er vilde med hinanden, men vi er begge meget ”sarte” for øjeblikket, dvs. vi bliver meganemt irriteret på hinanden. Jeg er i overgangsalderen, og det har klart haft en indvirkning. Men jeg er faktisk i tvivl, om jeg bruger overgangsalderen som undskyldning for den manglende lyst. Måske kan jeg ikke se skoven for bare træer – måske kan et kort hjælpe mig med at se lidt dybere ind. 
Kærlig hilsen 
Luna

 

Brevkassens Svar: 

Overgangsalderen, sexualiteten i det hele taget og parforholdet er en spændende coctail, da kvinden jo er i en menopause, altså en lige så stor hormonel omvæltning i sit indre, som teen-agere og gravide. Alt er tilladt og ingenting giver mening i denne periode. Og meget forskelligt for os er, hvordan vores sex-drive enten forsvinder eller ligefrem blomstrer i denne periode - akkurat som teen-agere og gravide. Det er hormonerne der styrer showet og afhængig af kvindens indre balance og accept af sig selv, jo større udsving kan der komme.

Men manden gennemgår jo også forandringen, for den kvinde, som han kender, begynder at skifte karakter. Skifte lyster. Skifte "udseende" så at sige, og dette kan være en meget svær tid - hvis der ikke åbent og ærligt tales om det. Det kan være invitationen ind til skilsmisse, hvis det er, hvad der har lagt Og, det kan være indgangen til et "nyt" og mere dybt kærlighedsforhold, hvis det er, hvad der har lagt. 

Intet står skrevet i sten, og da slet ikke, når hormonerne står til frit spil

Lad os se, hvad kortene har at sige til dig, Luna :)

 

Dig, Mig og Vi to                                                                                           Det gode Råd

                                        

 

Kære Luna, 

det ser ud til, at du har mange hjertekvaler for tiden. At du føler dig forrådt og svigtet, måske af din mand, eller også er han bare den, der er nærmst til at blive genstanden for din tilstand.

I har en magtkamp kørende, hvem skal bestemme? men er det egentlig jer to, der har den magtkamp, eller er det kampen i dit indre, ændringerne, som du fører ud i ægteskabet? mit bud er det sidste. 

For når jeg ser på hans kort, så er han også på en rejse, akkurat som du selv er. Han forstår sin rolle, men selv de bedste har deres begrænsninger. Han søger at styre båden, livet og ægteskabet, så godt han kan, så det ikke kæntrer, mens han tager vare på dig, på sin egen bedste vis.

Denne magtkamp - og da du fortæller, at I er vilde med hinanden, stemmer jo ikke overens med, at du faktisk sidder i en følelse af utroskab og svigt. Så her må jeg nok sige til dig, at det er hormonerne, der spiller ind. Og den magtkamp, kommer hverken din mand, dig selv eller jeres ægteskab til at vinde. 

Luna, når du lider af månesyge, så hyl alt det du kan. Vær ikke bange for dine urimeligheder og umuligheder, for de er så naturlige og uberegnelige som månens faser. Nogen dage er du varm og kærlig, lækker at være sammen med. Mens andre dage, er du en drage, ildsprudlende og brandfarlig at være i nærheden af.

Det er sådan det er. Og når bølgerne står højt, er du den sidste, der er til at tale fornuft til. Er kvindeligheden fantastisk eller hvad? 

Det er store krafter der er på spil - og kortenes gode råd er - tal om det. Fortæl om det. Og pas på med at falde ind i matyrens rolle. Det er ikke din mand, der er din modstander. Tværtimod, han er en samspiller, der på bedste vis forsøger at navigerer rundt i dine følelser, så han undgår at træde dig over ligtornen. Hvis han er heldig.

Se, du må gerne være umulig. Det vil være helt unaturligt, hvis du ikke har lidt bål og brand i dig. I forhold til jeres intime samvær, så er det måske bare en gold periode. Og så er det sådan, at det er. At ligge og lade som om, at det er herligt, det er ikke vejen frem. Du føler dig forrådt, fordi han ikke kan se eller mærke, at du egentlig ikke har lyst  - og han bliver frataget sin manddom. Det kan godt være, at du ikke tror, at han mærker din manglende lyst - men det gør han - som et nederlag, da han jo så ikke gør sit job godt nok.

Tal om det, fortæl ham om det - eksperimentér åbent og sjovt. Ja, der er store forandringer i gang, og det skal være sådan. For jer begge. 

Samtidig er det jo også en tid, hvor I allerede kender hinanden og har den intime tillid til at kunne udforske hinanden på ny og lade denne forvandling blive en oplevelse - fremfor en kamp.

Jeg vil ønske jer begge en fornøjelig opdagelsesrejse

Kærligst,
Anja Busack

 

Ønsker du også svar fra kortene? Så vær velkommen til at indsende dit indslag her:

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar