Spørgsmål på At Gå Selvstændig

Brevkassen 300x300

Indsendt af Pia Brodersen:

"Hej Anja - jeg tumler lidt med tanker om at starte som selvstændig inden for noget hvor jeg vejleder/rådgiver men alligevel kan jeg ikke finde ind til noget præcist - er der noget du kan fortælle om det ?"

 

Brevkassens Svar:

"Kære Pia, 

inden jeg tolker kortene, vil jeg sige dette. Når du sidder med drømmen om at ville gå selvstændig, søge et virke, som du er god til og som du vil elske at fylde din dag med, så kan du have brug for at vende brillerne om. I stedet for at se på, hvad du kan, og hvad du har af uddannelse og diplomer - så se på, hvad du hjælper folk med. Hvad det er, at de kommer til dig for at få råd og vejledning til. 

Din niche ligger i "det du gør til daglig, uden at tænke på det, "som noget"". Det, du helt naturligt bare gør og er rigtig god til. Det, som folk kommer til dig for at få hjælp til. 

Når det er sagt, så lad os se, hvad kortene har at fortælle dig:

 

Hvad holder dig tilbage?                                                                Noget, at have i mente

                                

 

Det kan blive lidt af en gættekonkurrence, at komme med forslag på, hvilken niche, du vil passe ind til, når der ikke er noget at forholde sig til. Desværre fortæller du ikke selv, hvilken form for rådgivning/vejledning, det handler om, og det markede er jo kæmpestort. Jeg tænker, at du selv godt ved, hvilken gren i branchen, du sidder på. Det, der kommer ind fra kortene er holdundervisning, gruppeterapi, flere roller samlet ét sted - som foreksempel familieopstilling eller lignende. Så det kan være, at du skal mærke efter på mulighederne for at gøre 1:1 vejledning til grupper.

Den største udfordring for dig her og nu er at tage ejerskab og lederskab af din drøm. Er det din drøm, og er det det, du gerne vil med dit liv, så skal du gå igang. Der sker ingenting uden handling. Den første handling går ud på at skabe overblik og tage roret i egen hånd. Det er utænkeligt, at du har den store opbakning til det, som det ofte er, når vi tiltænker at gå selvstændige til en start. Der skal beviser på bordet, før andre, begynder at tro på det og heppe på os. 

Så vent ikke til at andre tror på dig Pia, det handler om at tro på dig selv. En sætning, som kan holde dig tilbage fra de slatne tilhængere er: "Kan man leve af det?" eller "Det bliver du da ikke rig på".

Men vid, at når du har noget, som du er god til, og som du gør helt naturligt, bare fordi du altid har gjort det, så ér det også noget, andre har brug for. Så har du en mangel af folk, som synes du er på vej ud i et fantastisk eventyr, så pas på med at tro alt for hårdt på dem. Det er helt naturligt, at stå alene - indtil du har bevist, at du kan og vil. Tror det har noget at gøre med, at de ikke selv, kan se sig selv gøre det. Og når de ikke selv kan, eller synes "det er noget", så kan det heller ikke være det for dig. Men det kan det godt! Du skal finde din vilje, og så handle på det.

At finde din niche handler om at finde det, du er god til. Og som jeg startede ud med, at vende brillerne om. Istedet for at se på dig selv og dine evner, så se på, hvad det er, du kan hjælpe folk med. En sjov måde at forstå det her på er: Når folk for eksempel går i Bauhaus for at købe en boremaskine, så køber de ikke boremaskinen, eller farven på maskinen eller dens tekniske dit og dat. Nej ... de køber et hul i væggen.

Og når du vejleder, så er det ikke en teknik. Eller et diplom. Eller en proces, folk kommer til dig for. Nej, det er for at blive fri for deres hovedpine. Eller at få ungerne til at lave deres lektier. Eller at komme fri af et traume. Eller at få en bedre fredag eftermiddag med svigerfamilien. I den stil.

Se på, hvad du skaber af resultater for folk. Hvad du hjælper dem til at opnå. Hvad det er, de kommer med.

Når du vil gå selvstændig er fundamentet det vigtigste. At du finder det, du vil elske at arbejde med. Og dem, du vil elske at arbejde med. Ikke at falde i fælden om at skulle kunne hjælpe "alle" for at kunne leve af det, for det er din ekspertise og din lidenskab, der gør, at folk kommer til dig. Og her er det helt ok at udvælge, hvad din ekspertise egentlig er. Hvad det er, du elsker at arbejde med og hvilke resultater du elsker at vejlede frem til.

Hav i mente, at det at gå selvstændig ikke er en romanticeret drøm. Tingene sker ikke af sig selv. Der ligger rigtig meget "bag forhænget" arbejde i at komme ud til folk, så de kan lærer dig at kende, hvor du kan skabe tillid, tilhør og establiserer dig selv, som eksperten på dit område. 

Der sker ingenting, så længe du bare går og tænker på det. Skriv ned, dine idéer og tanker - og skab overblik over dine brainstorms, for der gemmer sig din niche og din røde tråd i, hvad du egentlig kan tænke dig. Og så handler det om at sætte det i struktur og lave research på, hvordan du kan sætte det i gang.

Du må tage ejerskab af din drøm, og beslutte dig for, at den skal sættes i gang, så du kan leve den i din hverdag. Et skridt af gangen.

Håber dette kan hjælpe dig lidt på vej :)

Alt det bedste herfra,

Kærligst,
Anja Busack

 

 

Har du også en drøm om at gå selvstændig ligesom Pia her, og ved du heller ikke helt præcis, hvordan du skal komme i gang, og med hvad, så holder jeg "Narrens (Jule) Værksted" i december 18, hvor det handler om "Mødet med din Drøm", som guider ind til at møde drømmen, finde nichen og komme igang med at søsætte drømmen i hverdagen. Samtidig vil året 2019 være fokuseret på det at gå selvstændig. Fra 25. november til 24. december 18 kan du spare 300 kr. på din tilmelding. Alt foregår i MultiVerset, hvor du kan tilmelde dig HER.

 

Vil du også have svar fra kortene, så har du her muligheden for at indsende dit emne og spørgsmål:

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar